Nume: Neculau
Prenume: Timeea-Daniela
Data nașterii: 13.07.2003

Spune-ne câteva cuvinte despre tine și despre ceea ce îți dorești să realizezi, pe plan profesional.
Sunt o tipică elevă de liceu, în an terminal, ce se pregătește pentru proba maturității printre străini. Îmi place să cred că sunt ambițioasă, deși anumite opinii îmi spun că tind să țintesc destul de sus. Totuși, simt că “încăpățânarea” mea de a nu-i asculta pe cei din jur va da roade și mă va conduce exact în punctul pe care mi-l doresc. Prin urmare, știu că voi ajunge să lucrez în domeniul legal, indiferent de ramura pe care o voi alege, căci încă nu am experiența facultății. Scopul meu principal, pe plan profesional, este să am un loc de muncă stabil care să îmi îndeplinească necesitățile din diferite puncte de vedere.

Cum ai descrie motivația, în câteva cuvinte, în cazul tău?
Pentru mine, motivația este o stare de entuziasm combinată cu fluturi în stomac. E puțin copleșitoare, având în vedere toate momentele prin care trec până duc la bun sfârșit ceea ce mi-am propus. Totuși, dacă la finalul zilei observ că am terminat extrem de obosită sau cu o durere de mână cronică, știu că am muncit pe măsură. E ca o dependență care mă provoacă, zi de zi, să o depășesc pe Timeea de ieri.

În ascensiunea ta de până acum, a fost suficientă educația primită pe băncile școlii (indiferent că vorbim de școală primară sau facultate) sau diferența a făcut-o dorința personală constantă de a te perfecționa pentru a reuși.
De când mă știu mi-a plăcut școala, deoarece îmi hrănește foamea de cunoaștere. Țin minte că încă de când eram în clasele primare, pe drum spre casă îi povesteam bunicului ce îmi captase atenția în ziua respectivă. De aici, curiozitatea constantă de a afla cât mai multe. Prin urmare, pot spune că în cazul meu diferența a fost dorința de a mă perfecționa. Fie că s-a manifestat prin participarea la diverse concursuri, olimpiade și proiecte extra-curriculare, fie că m-am documentat pe subiecte de interes în afara orarului școlar, în momentul de față, sunt în cel mai bun punct din călătoria personală de perfecționare.

Care este persoana care te-a influențat cel mai mult până la acest moment din viață și în ce mod a reușit să facă asta?
Mama. Cu un cuvânt se înțelege totul. Mama este modelul meu în viață atunci când vine vorba de ambiție, stăpânire de sine și susținere morală. Mi-a oferit și mi-a insuflat tot ce am enumerat și chiar mai mult. Ar trebui să fim conștienți că într-un proces de perfecționare nu e doar lapte și miere; un proces de perfecționare constă în eșecuri și reușite, în a cădea și a te ridica de zece ori mai puternic cu fiecare căzătură. Așa a fost și în cazul meu, doar că eram însoțită de mama la fiecare pas. În fiecare moment în care îmi ziceam că nu mai pot și că era cazul să mă opresc, chiar dacă suferea la fel de mult ca mine, era acolo să mă ridice și să mă ajute să continui.

Care a fost experiența care te-a marcat?
Am avut multe experiențe care m-au marcat, dar cea mai recentă, și cea care mi-a schimbat viața radical, a fost mutarea în Spania. S-a întâmplat acum un an și încă nu am găsit un moment în care să stau eu cu mine pentru a putea să o procesez. A trecut mult prea repede și, în ciuda aparențelor și a așteptărilor, acomodarea a fost extrem de diferită față de cum mi-o imaginam. Până la urmă, nu regret această decizie luată brusc, într-o zi caniculară de carantină, care a venit ca un șoc spre uimirea celor apropiați. Nu regret, deoarece mi-am înfruntat anumite frici și am reușit să îmi pun ordine în viață înainte de plecarea la facultate.

Cât de mult contează să ai un plan, realizat din timp pentru a ajunge acolo unde îți dorești?
Mereu îmi zic că ar trebui să fiu mai spontană și să mai las planurile din când în când. Totuși, în ultimul an am realizat că, în afară de organizarea materiei pentru liceu și bac, nu am avut nimic gândit din timp pentru viitorul meu. Eram foarte indecisă înainte de liceu, fără vreun plan în schițe. În momentul de față, deși am totul pus la punct și aș zice că nu m-aș vedea trăind ziua de mâine fără pic de organizare, e crucial să menționez faptul că facultatea la care urmează să aplic și-a făcut loc în viața mea în urma participării la un târg de universități la care nici măcar nu voiam să merg. În consecință, e recomandat să ai un plan prestabilit, însă nu e cazul să disperi dacă nu ai unul. Soluțiile vin când te aștepți mai puțin 🙂

Ce așteptări ai de la tine în următoarea perioadă?
Să nu mă mai pierd din cauza stresului. Sunt o persoană care tinde să se streseze extrem de ușor și doar gândindu-mă la bac și la aplicatul de facultăți în două țări diferite mă îngrozește. Însă, punctul meu forte de anul acesta este organizarea și știu că o să reușesc cât timp am familia aproape și mențin o mentalitate pozitivă.

Care este visul tău?
Să nu mă dezamăgesc pe mine însumi și să fiu acceptată la facultatea visurilor. Mă pregătesc deja de jumătate de an pentru aplicarea la facultate și nu știu cum aș reacționa dacă nu m-aș vedea intrată. Probabil mi-aș reveni repede, căci viața merge înainte, și aș continua cu una din următoarele opțiuni pe care le am plănuite.

Cum te-ai descrie în trei cuvinte?
Sensibilă, ambițioasă, devotată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here