Societatea actuală are tendița de a uniformiza noua generație, nu îi încurajează pe tineri să își descopere și să își dezvolte aptitudinile care le-ar putea ușura alegerile pentru viitor. Ori, aceștia au nevoie de modele care să îi inspire, pentru a descoperi care sunt domeniile pentru care au aptitudini și pe care le-ar putea aprofunda. Deși este important ca un tânăr să conștientizeze necesitatea de a rămâne el însuși, are nevoie deopotrivă de identificarea unui model de viață, care îl va ajuta să își stabilească niște obiective, să aibe încredere în propria persoană și, de ce nu, să îl susțină și să îl încurajeze pentru atingerea scopului final.
Tinerii au nevoie de competențe puternice pentru a face față schimbărilor, atât în circumstanțe profesionale, cât și personale, precum și pentru a face față provocărilor sociale cu care se vor confrunta de-a lungul vieții. Aceștia vor avea nevoie de abilități de bază puternice, dar și de competențe și de cunoștințe teoretice și abilități profesionale. De asemenea,tinerii au tendința să își irosească resursele pe lucruri care contează prea puțin și să privească viitorul profesional cu teamă și incertitudine, iar lipsa unor modele, a unor caractere puternice care să îi inspire și care să își împărtășească experiențele de viață, este una dintre cauze.
De asemenea, lipsa implicării autorităţilor locale, judeţene şi naţionale, cât şi a mediului privat în vederea dezvoltării unor relaţii profesionale de perspectivă cu tineri competenţi, este o altă problemă cu care se confruntă generația tanără a societății actuale

O societate haotică, care nu înțelege că tinerii au nevoie de îndrumare și sprijin pentru a-și găsi drumul corect și potrivit în viață, este o societate fără viitor. Tocmai de aici nevoia tinerilor de a avea puncte de reper sănătoase pentru viitorul pe care vor să și-l construiască. Educația tinerilor este crucială, tocmai de aceea au nevoie de acces la oportunități diverse pentru a-și actualiza și îmbunătăți abilitățile și pentru a deprinde noi abilități necesare în diferite etape din viața lor. Aceștia vor avea nevoie de educație și formare profesională, de vizibilitate a abilităților și competențelor lor și de orientare în carieră. Ori, toate acestea vor fi posibile cu mai multă ușurință dacă au informații despre modul în care alții au reușit deja să își găsească drumul în viață.

În curând, pe Tânăr în Buzău, mai multe detalii! Ţine aproape❗

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here