„To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”

Acest citat mi-a definit întreaga viață și când am dubii despre cine sunt mă întorc la el iar și iar. Nu suntem și nici nu trebuie să fim perfecți. Important este să ne descoperim unicitatea și să o dezvoltăm cât mai mult în folosul nostru și al comunității. Și, mai ales, să nu renunțăm niciodată, pentru că viața o să fie mereu grea, depinde de noi cum și cât ne-o facem mai ușoară sau nu. 

Câteva cuvinte despre tine, despre evoluţia de la stadiul de elev până la cea actuală, cu suişuri, coborâşuri şi satisfacţia reuşitei?

Sunt creator de conținut de aproape 12 ani și organizator de evenimente de peste un an și jumătate. Drumul spre cariera de comunicator a început în școala generală când am scris și condus ziarul elevilor, apoi în liceu și facultate când am continuat să scriu, să organizez evenimente și să fac parte din asociația studenților. Ceea ce sunt astăzi este datorat faptului că nu am renunțat niciodată să  muncesc și să visez. Nu a fost ușor și mă bucur de asta pentru că din coborâșuri înveți cel mai multe.  

Cum ai descrie motivaţia, în câteva cuvinte, în cazul tău?

Fiecare își găsește motivația în altceva. Pentru că nu suntem deloc la fel și oricât am încerca să copiem nu vom reuși niciodată. Pe mine m-a motivat în viață cel mai mult dorința de a avea o viață mai bună. Am considerat că merit și doar de mine depinde să fac ceva în sensul ăsta. 

În ascensiunea ta, a fost suficientă educaţia primită pe băncile şcolii (indiferent că vorbim de şcoală primară sau facultate) sau diferenţa a făcut-o dorinţa personală constantă de a te perfecţiona pentru a reuşi?

Este vorba de un cumul de factori. Tot ce am învățat încă din școala generală și până la ultima zi de master a contat enorm. Fiecare clasă, materie și profesor m-au făcut să fiu sigură de drumul ales. Însă lecțiile cele mai importante vin din experiența din viața reală, dincolo de manuale (care de cele mai multe ori nu au nicio legătură cu anul în care ne aflăm). Și ceea ce este vital este să accepți că din învățat nu te vei opri niciodată, la nicio vârstă, indiferent de nivelul profesional la care ai ajuns. 

Sabina Cornovac. Sursă foto: arhivă personală.

Care este persoana care te-a influenţat influenţat în ascensiunea ta şi cum a făcut-o?

Raluca Radu este mentorul meu de peste 10 ani. Mi-a fost coordonator aproximativ 3 ani și m-a încurajat mereu să nu renunț. Mi-a fost alături atât la bine cât și la rău și mi-a răspuns la toate întrebările pe care le-am avut legat de parcursul meu profesional. E foarte important să îți găsești acel om pe care te poți baza oricând că îți spune adevărul, fără menajamente. 

Care a fost momentul în care ai realizat că eşti pe drumul tău, pe drumul cel bun?

Au fost mai multe momente, dar cred ca cel mai important a fost acela în care doamna dirigintă din liceu, cu care mă revăd destul de des, mi-a spus că m-a văzut la televizor la știri și este foarte mândră de mine. Uneori cuvintele unui om pe care l-ai admirat toată viața sunt de aur. Alte momente sunt acelea în care un student se angajează prin blogul meu sau o sală de 250 de oameni este fascinată de evenimentul organizat de mine. 

Cât de mult contează să ai un plan, realizat din timp pentru a ajunge acolo unde îţi doreşti?

Unii ar spune că este vital. Experiența ne arată că uneori e bine și să te lași în voia sorții, să cedezi în fața spontaneității și să riști. Să fii persoana potrivită la locul potrivit. Însă cred ca totul ține de un echilibru în care planificarea și setarea unor obiective realiste să primeze. Decide ce îți dorești de la viață și luptă pentru acel lucru. Dar ai grijă să și pui stop atunci când este cazul. 

Care ar fi sfaturile pe care le-ai da noii generaţii?

Indiferent ce ți-ai dori să realizezi în viață sunt câteva lucruri care contează enorm: răbdarea, munca, consecvența, pasiunea și încrederea în tine. Nu uitați de ele și învățați să prioritizați, pentru că nimeni nu e perfect și nimeni nu le poate face pe toate. 

Ce aşteptări profesionale ai de la tine în următoarea perioadă?

Îmi doresc ca în anul 2020 să duc conferința SocialPedia la următorul nivel, național. Să ajungem la cât mai mulți pasionați de online și să ajutăm comunitatea aceasta frumoasă să crească cât mai mult în calitate. Acesta este obiectivul meu profesional numărul unu pentru viitorul apropiat și mediu.

Cariera influenţează viaţa de familie?

Da. Și cine spune că nu e un mincinos. Cel mai grav e că se minte pe el însuși. Fericirea și împlinirea în viața profesională și personală se înfluențează direct una pe alta. Ceea e important e să știi să faci diferența între ele. Dacă la muncă ai avut o zi foarte grea, e normal ca în familie să ai tendința de a refula. Comunică și controlează-ți sentimentele și cuvintele și învață să iei cel mai bun din fiecare încercare.

Care este visul tău?

Să fiu sănătoasă și mândră de mine. Să fiu om în fiecare zi. Poate de aceea mi-am și tatuat acum 1 an cuvântul OM. Pentru că îmi e frică de ziua când voi face o greșeală care mă va face să mă îndoiesc de calitățile mele umane. 

Cum te-ai descrie în trei cuvinte?

Ambițioasă, visătoare, sociabilă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here