Câteva cuvinte despre tine, despre evoluţia de la stadiul de elev până la cea actuală, cu suişuri, coborâşuri şi satisfacţia reuşitei?

Sunt o persoană ambițioasă care în ciuda greutăților noastre tipic românești am decis să rămân în România și să mă lupt pentru a contribui “măcar cu o cărămidă” la construcția unei societăți mai bune. Fiind un copil rebel pot spune că evoluția mea într-un mod pozitiv a început abia în timpul facultății când am realizat că pentru a reuși în viață este nevoie de foarte multă muncă. Revelația a venit pe fondul observării dramelor ce mă înconjurau, provocate în mod direct de sistemele noastre de administrare. Fiind dispus să muncesc, rezultatele au început și ele să apară, astfel că în urma revelației menționate am reușit ca în ultimul an de studiu postuniversitar să am o bursă de studiu, nota maximă la examenul de disertație, rezultate bune la un loc de muncă foarte bun, și foarte important m-am aventurat într-o candidatură pentru un post în Consiliul Local Buzău, fiind votat de 600 de oameni. Numărul de voturi nu a fost de ajuns pentru a accede în consiliu, dar pentru mine a fost nu doar o experiență ci și o victorie deoarece am reușit ca în cateva zile de campanie să conving 600 de oameni să mă voteze. Totuși, am decis să stau departe de acest tip de politică, deoarece consider că cea mai bună politică este atunci când îți dai toată silința să faci lucruri bune în locul în care ești prezent. Am fost angajat până în 2015 când am decis să-mi înfiinţez propria firmă de consultanţă în afaceri şi management, înaintând în rezultate pozitive cu pași mărunți, eșecurile considerându-le deasemenea lucruri bune pentru evoluția mea. Unul din rezultate a fost inițierea unei înfrățiri între Municipiul Buzău și Santiago de Compostela, capitala Galiciei din Spania, înfrățire sprjinită și de Camera de Comerț din Santiago. Nădăjduiesc ca având sprijinul Primăriei, să se finalizeze această înfrățire având ca obiective dezvoltarea de parteneriate româno-spaniole atât în mediul socio-cultural cât și în mediul de afaceri. Alt rezultat este că am reușit să-l influențez pe Președintele Consiliului Județean Buzău în a crea o asemenea înfrățire, astfel că județul Buzău a devenit primul județ din România ce a reușit o înfrățire cu o regiune autonomă din Spania.

Robert Şomoiag, antreprenor. Sursă foto: arhivă personală.

Cum ai descrie motivaţia, în câteva cuvinte, în cazul tău?

Dorința de a vedea oamenii mulțumiți este ceea ce mă motivează.

În ascensiunea ta, a fost suficientă educaţia primită pe băncile şcolii (indiferent că vorbim de şcoală primară sau facultate) sau diferenţa a făcut-o dorinţa personală constantă de a te perfecţiona pentru a reuşi?

În nici un caz nu a fost de ajuns educația primită pe băncile școlii. În cazul meu a existat dorința de a crea lucruri frumoase, această dorință obligându-mă la o luptă cu mine însumi.

Care este persoana care te-a influenţat influenţat în ascensiunea ta şi cum a făcut-o?

În situația mea nu pot vorbi de influența doar a unei persoane dar pot spune că sunt influențat de familie, prieteni, preoți, foști deținuți politici și de exemplul oamenilor de afaceri care au reușit prin forțe proprii.

Care a fost momentul în care ai realizat că eşti pe drumul tău, pe drumul cel bun?

Am realizat că sunt pe drumul cel bun în momentul în care în urma eșecurilor nu am renunțat la luptă și la speranță.

Cât de mult contează să ai un plan, realizat din timp pentru a ajunge acolo unde îţi doreşti?

Pentru a ajunge acolo unde îți dorești, cel mai mult contează să ai un plan. Fără un plan bine structurat este greu și uneori imposibil să ajungi acolo unde vrei. Cu cât ambițiile sunt mai mari, la fel și planul trebuie să fie mai diversificat, plan ce îți cere ca tribut în primul rând timpul tău.

Care ar fi sfaturile pe care le-ai da noii generaţii?

Să nu-și ignore “chemările” oricât de grele ar părea reușitele.
Să înțeleagă că fără efort nu se poate realiza ceva. Să-și ierte țara pentru neputințe, să o iubească și să lupte să o facă mai bună.

Ce aşteptări profesionale ai de la tine în următoarea perioadă?

Doresc să-mi pun în aplicare diverse planificări pentru a-mi dezvolta societatea comercială.

Cariera influenţează viaţa de familie?

Categoric da.

Care este visul tău?

Visul meu este acela de a mă asocia cu oameni de bună credință, alături de care să lupt pentru o societate mai bună.

Cum te-ai descrie în trei cuvinte?

Ambițios. Visător. Creativ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here