„Intotdeauna sa crezi în visul tău indiferent de obstacolele care se arata în cale. Nu vor fi puține. Orice drum este format din suișuri și coborâșuri, important este sa te ridici de fiecare data! Mai devreme sau mai târziu munca da roade.” 

Câteva cuvinte despre tine, despre evoluţia de la stadiul de elev până la cea actuală, cu suişuri, coborâşuri şi satisfacţia reuşitei?

Ca orice om am trecut prin mai multe etape pana sa ajung unde sunt astăzi. Am folosit și am învățat din fiecare experienta, fie ea pozitiva sau negativa. Am încercat sa rămân tot timpul concentrat pe telurile mele

Cum ai descrie motivaţia, în câteva cuvinte, în cazul tău?

Este gândul cu care ma trezesc în fiecare zi și am grija sa ma însoțească peste tot.

În ascensiunea ta, a fost suficientă educaţia primită pe băncile şcolii (indiferent că vorbim de şcoală primară sau facultate) sau diferenţa a făcut-o dorinţa personală constantă de a te perfecţiona pentru a reuşi?

Oricâtă de buna ar fi educația primita, la un moment dat tot va fi nevoie sa îți găsești singur drumul, motivația și rețetă succesului.
Pe aceasta cale as dori se menționez ca educația de care am beneficiat, copil și adolescent fiind, a avut un rol fundamental în formarea mea ca om și sportiv.

Care este persoana care te-a influenţat în ascensiunea ta şi cum a făcut-o?

Adrian Crișan este persoana care m-a influențat și inspirat cel mai mult din tenisul de masa romanesc. Sunt foarte bucuros ca am avut șansa să facem parte din aceasi echipa. A fost un model pentru mine; la el am văzut ca este nevoie de o cantitate enorma de munca pentru a-ți atinge telurile sj cât de important este sa acorzi respect tuturor, indiferent de poziția pe care o ai.

Care a fost momentul în care ai realizat că eşti pe drumul tău, pe drumul cel bun?

La vârsta de 10 am câștigat concursul top 12 la categoria mea de vârstă. A fost primul meu titlu și mi-a aratat ca sunt pe drumul cel bun; micile sacrificii făcute deja pana la vârsta aceea meritasera.

Cât de mult contează să ai un plan, realizat din timp pentru a ajunge acolo unde îţi doreşti?

Întotdeauna este indicat sa ai un plan pe termen lung. De asemenea, trebuie setate obiective pe termen scurt care au rolul de a te aduce mai aproape de telul final. Micile bucurii și succese intermediare te ajuta sa îți menții motivația.

Care ar fi sfaturile pe care le-ai da noii generaţii?

Mai puțin timp petrecut în fata calculatorului/telefonului și mai multa mișcare în aer liber. Sa nu se dea bătuți, indiferent de circumstanțe.
Sa nu uite sa fie recunoscători indiferent de cât de mic sau mare este ajutorul primit.

Ce aşteptări profesionale ai de la tine în următoarea perioadă?

Visul meu actual este acela de a obține o medalie olimpica pentru România. Ultimele rezultare mi-au demonstrat ca orice este posibil atunci când crezi în tine și muncești susținut. De asemeneaz, îmi doresc ca la urmatoarele campionate europene sa pot obține o medalie de aur. Sa își asculti imnul național de pe treapta cea mai înaltă a podiumului este dorința suprema a oricărui sportiv de performanta.

Cariera influenţează viaţa de familie?

Prin natura meseriei călătoresc foarte mult. Cu siguranță acest lucru influențează viata personala și cea de familie. Mi s-a întâmplat sa ratez evenimente importante din cadrul familiei, de aceea contează foarte mult sa fii înțeles și susținut de oamenii dragi. Din acest punct de vedere ma consider norocos.

Care este visul tău?

Cum am spus și mai devreme, o medalie olimpica pentru România și titlul european.

Cum te-ai descrie în trei cuvinte?

Ambițios, perseverent și realist. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here