“Destinul prinde forma in momentul in care iei o decizie” – Anthony Robbins

“Creaza o viziune si nu lasa niciodata mediul, convingerile altor oameni sau limitele trecutului sa iti afecteze deciziile. Ignora intelepciunea conventionala.”- Anthony Robbins

Cateva cuvinte despre tine, despre evolutia de la stadiul de elev pana la cea actuala, cu suisuri,coborasuri si satisfactia reusitei?

Eu ,ca si copil nu am fost cu mult mai diferit de toti ceilalti.Prioritarea mea era sa ma joc iar abia mai apoi sa ma preocup de scoala.Insa ,consider ca un lucru foarte important a facut diferenta si acela a fost ambitia ca ,intr-o buna zi,cand voi fi mare ,lucrurile pe care le fac sa conteze si sa isi lase amprenta asupra celor din jurul meu.Am avut intotdeauna inclinatii practice ,lucru ce m-a canalizat spre o cariera sportiva ,de unde am si invatat ce inseamna sa lucrezi in echipa ,sa fii motivat ,competitiv si cel mai important ,ambitios .Ajuns la liceu ,traind pana la acea vreme viata de sportiv ,disciplinata ,cu o oarecare strictete ,destul de diferita de cea a colegilor de varsta mea ,am fost pus in situatia de a alege intre a face performanta sportiva sau de a ma canaliza spre altceva .Renuntarea la fotbal a fost una dintre cele mai grele decizii pe care le-am luat pana la acel moment .Lucrul asta m-a facut sa imi doresc o cariera cel putin la fel de oferanta si provocatoare ca cea a unui fotbalist si am ales medicina .

Cum ai descrie motivatia, in cateva cuvinte, in cazul tau?

Consider ca motivatia este acel factor esential de care avem nevoie pentru a ne atinge telurile .In cazul meu, motivatia a fost dorinta de a avea independenta profesionala ,iar stomatologia este una din putinele ramuri ce iti ofera acest lucru.

In ascensiunea ta, a fost suficienta educatia primita pe bancile scolii (indiferent ca vorbim de scoala primara sau facultate) sau diferenta a facut-o dorinta personala, constanta de a te perfectiona pentru a reusi?

Educatia primita pe bancile scolii este foarte importanta dar nu suficienta din punctul meu de vedere .Aceasta pune o baza care trebuie consolidata prin dorinta personala si motivatie.

Medicul Octavian Honciu. Sursă foto: arhiva personală.

Care este persoana care te-a influentat in ascensiunea ta si cum a facut-o?

Nu pot numi o singura persoana. Am fost pus in conjunctura de a avea in jurul meu, la momentul potrivit, oameni de la care am avut multe de invatat si care m-au ambitionat sa cresc din punct de vedere profesional .

Care a fost momentul in care ai realizat ca esti pe drumul tau ,pe drumul cel bun?

Este o intrebare destul de dificila, neputand sa identific neaparat momentul 0. Lucrurile in cazul meu au evoluat treptat si constientizarea a venit undeva in primul an de practica post facultate, dupa ce am inceput sa lucrez mai mult cu oamenii, satisfactiile fiind din ce in ce mai mari.

Cat de mult conteaza sa ai un plan, realizat din timp pentru a ajunge acolo, unde iti doresti?

Este foarte important sa ai un plan prestabilit, dar si doua de rezerva, in cazul in care ceva nu merge bine. Esential este sa trasam cateva idei principale pe care le putem adapta pe parcurs in functie de situatia in care ajungem .

Care ar fi sfaturile pe care le-ai da noii generatii ?

Fiti curajosi, alegeti teluri inalte si credeti in ele. Indiferent de obstacole, nu ii lasati pe altii sa va influenteze. In copilarie, eu aveam fobie de spitale si teama de ace. Acum sunt medic stomatolog asa ca va sfatuiesc sa indrazniti sa va autodepasiti.

Ce asteptari profesionale ai de la tine in urmatoarea perioada?

Ca si pana acum ,voi continua sa investesc in cursuri si specializari care ma vor ajuta in evolutia mea profesionala ,telul meu fiind sa fac totul in aceasta meserie la cel mai inalt nivel si conform cu evolutia din domeniul medical .

Cariera influenteaza viata de familie?

Nu mi-am format inca o familie dar meseria pe care eu o practic solicita mult timp si dedicare, de aceea cred ca ar constitui un mare avantaj ca partenera de viata sa fie din acelasi domeniu profesional, astfel ar exista mai multa intelegere de ambele parti .

Care este visul tau ?

Visul meu este sa infiintez o clinica unde sa adun profesionisti din toate ramurile stomatologiei, asa putand oferi pacientilor mei cele mai bune servicii medicale de specialitate intr-un sigur loc .

Cum te-ai descrie in trei cuvinte ?

Muncitor ,ambitios ,empatic

Articolul următorDiana Iarca | Radio host: „Să nu încetaţi niciodată să visaţi!”
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, jurnalist Agora Buzău şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal). Fotojurnalist 123RF din 2017, membru APSR, membru AIPS, absolvent Sports Buisness Academy.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here