Motto: ,,Viitorul tu te priveste, chiar acum, prin intermediul amintirilor tale (Your future self is watching you right now through your memories)”  Aubrey de Grey

Câteva cuvinte despre tine, despre evoluţia de la stadiul de elev până la cea actuală, cu suişuri, coborâşuri şi satisfacţia reuşitei?

Sunt un tanar ca oricare altul, evolutia mea constand in capacitatea de a-mi asuma propriile greseli si de a trage concluzii si, mai apoi, invataturi care mi-au oferit repere in momente-cheie si fara de care nu cred ca as mai fi ajuns omul care sunt acum.Scoala mi-a placut ca oricarui alt copil, dar am realizat importanta ei de abia in clasa a 12-a atunci cand am fost pus in situatia de a-mi alege o profesie pe care o voi practica pentru tot restul vietii, lucru pe care si, acum, il consider mi-a oferit un plus fata de alti tineri care aveau aceeasi alegere de facut.In momentul in care decanul mi-a inmanat diploma si m-a batut pe umar, urandu-mi succes, rabdare si forta de munca, am simtit fiorul maturitatii si am stiut ca am devenit responsabil nu doar de mine, ci si de viitorii mei pacienti.

Mihai Cristian Andruşca, medic. Sursă foto: arhivă personală.

Cum ai descrie motivaţia, în câteva cuvinte, în cazul tău?

Din punctul meu de vedere, motivatia nu este ceva cu care te nasti, ci este precum un muschi pe care il antrenezi sau un creier pe care care il ,,hranesti”, acumuland informatie.

În ascensiunea ta, a fost suficientă educaţia primită pe băncile şcolii (indiferent că vorbim de şcoală primară sau facultate) sau diferenţa a făcut-o dorinţa personală constantă de a te perfecţiona pentru a reuşi?

Ambele, dar nu in egala masura – nu este de ajuns sa ai dorinta personala daca nu ai in spate si o educatie pe masura si viceversa.  

Care este persoana care te-a influenţat influenţat în ascensiunea ta şi cum a făcut-o?

In niciun caz, nu a fost vorba despre una singura, ci de o multitudine de oameni: toate persoanele intalnite de-a lungul vietii isi lasa amprenta asupra ta, intr-un fel sau altul, fie ca iti dai seama sau nu.

Care a fost momentul în care ai realizat că eşti pe drumul tău, pe drumul cel bun?

Acest moment nu apare o singura data in viata ta, el trebuie sa fie prezent in mod constant, intrucat suntem oameni si suntem schimbatori. Important este ca acest sentiment, de a fi pe drumul cel bun, sa il avem pe toata durata ei.

Cât de mult contează să ai un plan, realizat din timp pentru a ajunge acolo unde îţi doreşti?

Conteaza extrem de mult sa ai un plan deoarece si ca medic stomatolog trebuie sa ai un plan de tratament pentru fiecare pacient in parte, dar, de asemenea, trebuie sa fii constient de faptul ca, in functie de imprejurari, acest plan se poate schimba si tu trebuie sa fii pregatit sa te adaptezi lui.

Care ar fi sfaturile pe care le-ai da noii generaţii?

Copilariti, jucati-va, cunoasteti oameni si legati prietenii, calatoriti, vizitati, strangeti amintiri, deoarece acestea sunt lucrurile care iti raman in viata si care sunt cu adevarat pretioase.

Ce aşteptări profesionale ai de la tine în următoarea perioadă?

Visez sa imi deschid propriul cabinet, sa imi largesc orizontul si spre alte ramuri aferente profesiei mele.

Cariera influenţează viaţa de familie?

Evident, trebuie sa le combini pe cele doua – chiar daca vor exista situatii in care cariera va prima, familia iti va oferi tot sprijinul de care ai nevoie. Degeaba ai o cariera stralucita daca nu ai cu cine sa imparti roadele muncii tale si in van ai cu cine sa imparti daca nu ai ce. Ambele sunt indisobil legate una de cealalta.

Care este visul tău?

Personal vorbind, mi-as dori, ca, in viitor, sa imi formez o familie, iar profesional, sa pun pe picioare o clinica de medicina dentara care sa trateze gratuit persoanele provenind din medii defavorizate.

Cum te-ai descrie în trei cuvinte?

Empatic, cu simt al umorului si ambitios.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here