Prenume: Luca Ștefan
Nume: Adamescu
Data nașterii: 2 octombrie 2003

Bună, eu mă numesc Luca și acum cred că vine partea în care trebuie să mă prezint sau să spun unde doresc să dau la facultate și preferabil să vă detaliez tot planul meu de viitor până la pensionare, dar recunosc că nu am de gând să fac asta. În schimb, am de gând să vă asigur că am ceva plan în minte, că nu urmează să ajung un Tarzan urban, so, without further ado, să începem interviul.

Cum ai descrie motivația, în cazul tău?
Ca să înțelegeți, eu, vara aceasta, am făcut ceva total nou: am fost animator în tabere A.T.G.R. Primul meu job. Iar acolo, cel puțin pentru mine, motivația mea nu era să ajung în pat sau să dorm un pic de prânz, ci, de fapt și de drept, era o dorință de a lucra și de a face tot felul de jocuri cu ei. Acea energie pe care o aveam în timpul unui joc sau când vedeam copiii fericiți a fost un fel de drog pentru mine. Și asta a fost motivația pentru mine. Acea energie a fost un fel de baterie pentru mine, acolo.

În ascensiunea ta de până acum, a fost suficientă educaţia primită pe băncile şcolii (indiferent că vorbim de şcoală primară sau facultate) sau diferenţa a făcut-o dorinţa personală constantă de a te perfecţiona pentru a reuşi?
Este imposibil să spui că nici măcar o informație învățată la școală sau liceu nu te-a ajutat, dar, cel puțin în cazul meu, educația primită de mine nu a fost suficientă. Nimic din ce am învățat la școală nu m-ar fi putut ajuta acolo. Dar, ca să fiu corect, nimic în afară de lucru practic nu te poate ajuta cu nimic acolo.

Care este persoana care te-a influenţat cel mai mult până la acest moment din viață şi în ce mod a reușit să facă asta?
Ei păi, nu o să spun vreo persoană faimoasă, un speaker motivațional sau ceva asemănător. Desigur, este total normal și nu văd absolut nimic greșit în a fi motivat de o astfel de persoană, dar mereu am crezut că trebuie să ne uităm și să căutăm persoane care să ne influențeze și să ne motiveze în jurul nostru. Iar pentru mine, persoana care m-a motivat să fiu ca el, deci m-a influențat, a fost tatăl meu. El era o fire calmă, un fel de Marele Uriaș Prietenos. Iar eu mi-am dorit să fiu ca el, să fiu prietenos, să am grijă de cei din jur, să fac glume și mișto-uri. Am vrut și încă vreau să fiu ca el.

Care a fost experiența care te-a marcat?
Cred că experiența care m-a marcat a fost prima zi de muncă. Mai ales activitatea de după-amiază. A fost prima mea activitate. Și mai eram și singur. Totuși, la final de zi, copiii au zis că activitatea mea, tirul cu praștia, le-a plăcut cel mai mult. Iar pentru mine asta a fost ceva wow! A fost un confidence booster enorm. Mi-a arătat că nu o să fie pe atât de greu pe cât mă așteptam. Mi-a arătat că urma să fiu bine, urma să mă descurc.

Cât de mult contează să ai un plan, realizat din timp pentru a ajunge acolo unde îţi doreşti?
Să ai un plan este foarte important, într-adevăr, dar contează foarte mult și să fii flexibil și să te adaptezi la ce e nou.

Ce aşteptări ai de la tine în următoarea perioadă?
Sincer, în această perioadă tot ce îmi doresc este să îmi revin la normal cu odihna, învățatul, temele etc. Să revin și să reintru într-un normal, într-o rutină.

Care este visul tău?
Visul meu este să fiu fericit. Azi, mâine, poimâine. Luna viitoare. Anul viitor. Peste 10, 20, 50, 80 de ani. Știu, sună clișeistc, dar este tot ce îmi doresc.

Cum te-ai descrie în trei cuvinte?
Probabil cea mai grea întrebare, but let’s give it a shot: sociabil, amuzant, kind.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here