Prenume: Irinel

Nume: Cirstea

Data naşterii: 02.05.1984

Locul naşterii: Buzau

Studii: Superioare cu licenta

Meseria actuală: consultant

Câteva cuvinte despre tine, despre evoluţia de la stadiul de elev până la cea actuală, cu suişuri, coborâşuri şi satisfacţia reuşitei?

Evolutia de la stadiul la elev si pana in prezent as caracteriza-o printr-un sungur cuvant – MUNCA.

Am avut obiective clare de atins, exact ca un plan de management bine intocmit.

Am copilarit intre doua lumi total diferite: cartierul si lumea fascinanta a satului. Iubesc pamantul, nu doar pentru ca din el ne nastem si in el ne intoarcem, ci pentru ca el ne si intretine. Am urmat Facultatea de Horticultura, iar dupa terminarea studiilor am emigrat in UK. Am devenit rapid manager si de aici ascensiunea profesionala. Am revenit in 2013 pentru a implementa un model de bune practici in satul copilariei. Intre timp am tinut conferinte la Oxford, Berlin si multe alte locuri din tara pe teme de agricultura traditionala. Imi place bio, natural, sustenabil.

La politica, trecerea s-a facut brusc, de la anarhism, indiferenta, la implicare totala. Am realizat cat de profund ne influenteaza politica, de la lucruri mici, aproape nesemnificative, pana la decizia de a trai sau nu. Practic, am trecut de la idiotes la polites.

Cum ai descrie motivaţia, în câteva cuvinte, în cazul tău?

Ansamblul de factori dinamici care determină comportamentul. 🙂 Motivatia cred ca se suprapune nevoilor piramidei lui Maslow. In cazul meu motivatia este una interioara, de dezvoltare, autonomie si atingere a obiectivelor. Ma simt motivat atunci cand am de indeplinit obiective complexe, provocatoare. Dupra fiecare obiectiv indeplinit imi caut unul si mai complex, doar asa gasesc motivatia.

În ascensiunea ta, a fost suficientă educaţia primită pe băncile şcolii (indiferent că vorbim de şcoală primară sau facultate) sau diferenţa a făcut-o dorinţa personală constantă de a te perfecţiona pentru a reuşi?

Invat tot timpul, invat de la oricine. Scoala, din pacate, nu educa, doar instruieste. Am fost persoana care avea intotdeauna o alta carte de citit decat cea obligatorie de la scoala. Diferenta a fost facuta de dorinta personala pentru a reusi.

Care este persoana care te-a influenţat influenţat în ascensiunea ta şi cum a făcut-o?

Eu, prin vointa. La nivel subtil, parintii sunt cei care m-au modelat prin simplul fapt ca sunt modele de comportament in societate.

Care a fost momentul în care ai realizat că eşti pe drumul tău, pe drumul cel bun?

Am realizat destul de devreme faptul ca traim intr-o societate, dar suntem singuri pe drum. Nu exista drum bun sau rau, exista doar alegeri care se dovedesc bune sau rele. Din toate invatam si mergem mai departe. Stiinta, calea de cunostere a omenirii, are ca model incercarea-eroare, tot la fel si eu, incerc-esuez pana imi ating telul. Nu exista o reteta secreta.

Cât de mult contează să ai un plan, realizat din timp pentru a ajunge acolo unde îţi doreşti?

Planul pe termen mediu si lung ajuta la luarea deciziilor, este precum planul de santier, fara acel plan nu poti sa construiesti.

Care ar fi sfaturile pe care le-ai da noii generaţii?

Let it be!

Ce aşteptări profesionale ai de la tine în următoarea perioadă?

Nu am asteptari. Imi fac cat mai bine posibil treaba si totul o sa fie bine

Cariera influenţează viaţa de familie?

Cu o organizare foarte buna poate exista un echilibru intre cariera si familie.

Care este visul tău?

Sa visez mereu…..

Cum te-ai descrie în trei cuvinte?

Onest, empatic si ambitios

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here