„Succesul nu este cheia fericirii. Fericirea este cheia succesului. Dacă îţi place ce faci, atunci vei avea succes” – Albert Schweitzer

Câteva cuvinte despre tine, despre evoluţia de la stadiul de elev până la cea actuală, cu suişuri, coborâşuri şi satisfacţia reuşitei?

Am stiut dintodeauna ca vreau sa urmez acest drum artistic. Liceul de Arta, Margareta Sterian  a reprezentat cea mai frumoasa perioada din viata mea si a contribuit destul de mult la dezvoltarea mea atat personala, dar si profesionala.  Pot spune ca am avut parte de cei mai buni profesori, care m-au sustinut de fiecare data! Facultatea de actorie,insa, m-a ajutat sa ma maturizez profesional si m-a invatat ca succesul inainte de toate, inseamna multa, multa munca dar si determinare. Si la mine de fiecare data, satisfactia asa si-a facut aparitia! Dupa multa munca si de ce nu, dupa unele esecuri…pentru ca in meseria aceasta, inveti sa fii prieten cu esecurile. Altfel nu ai avea puterea sa mergi mai departe! Si esti tentat sa renunti . (Pe parcursul carierei mele, am colaborat cu Teatrul Nottara , cu Teatrul George Ciprian, teatrul meu de suflet , de acasa. Am aparut in reclame tv , seriale la ProTV , Antena. Am colaborat cu Radio21. Am lucrat ca scenarista la KanalD la o emisiune de divertisment. Am fost implicata in multe proiecte bazate pe dezvoltarea personala a copiilor, care provin din medii sociale defavorizate! Am fost profesoara de actorie la Școala de Film si Televiziune pentru Copii – Micile Vedete  din Bucuresti.Am pus bazele Atelierului de Teatru din Buzau, alaturi de colega mea Marina Neagu. Un proiect foarte drag mie. Am primit premiul pentru cel mai bun text scris in cadrul Festivalului de teatru ,,VedeTeatru,,, pentru comedia ,, Feisbuc,,. Un alt proiect de suflet, un spectacol care se joaca in tara, cu sala plina, la ora actuala este ,,Comedia La ginecolog,, si de fiecare data cand am ocazia, urc in avion si vin acasa pentru a fi pe scena alaturi de colegii mei!

Diana Iarca. Sursă foto: arhivă personală.

Cum ai descrie motivaţia, în câteva cuvinte, în cazul tău?

Este un anumit tip de energie care nu ma lasa să renunț, atunci cand am sentimentul ca toate usile sunt inchise.  Este ambiție presarata cu o mica doza de nebunie.

În ascensiunea ta, a fost suficientă educaţia primită pe băncile şcolii (indiferent că vorbim de şcoală primară sau facultate) sau diferenţa a făcut-o dorinţa personală constantă de a te perfecţiona pentru a reuşi?

Cu siguranta, educatia primita pe bancile scolii a fost foarte importanta! Daca Liceul de Arta Margareta Sterian, nu era, nici eu nu eram unde sunt acum. Pentru mine, liceul a fost mult mai important decat Facultatea! Dar da, diferenta a facut-o si dorinta personala pentru perfectionare! Intodeauna am vrut sa invat mai mult, sa  vreau mai mult, pentru ca am stiut ca pot mai mult!

Care este persoana care te-a influenţat influenţat în ascensiunea ta şi cum a făcut-o?

Un bun prieten care m-a impulsionat sa fiu curajoasa si sa imi indeplinesc visul! Care a fost momentul în care ai realizat că eşti pe drumul tău, pe drumul cel bun?Premiera primului meu spectacol (text) ,,Feisbuc,, si reactiile neasteptat de bune ale publicului! Atunci am zis ca Da, trebuie sa continui sa scriu si sa  nu -mi fie frica sa imi astern trairile si emotiile pe hartie! 

Cât de mult contează să ai un plan, realizat din timp pentru a ajunge acolo unde îţi doreşti?

50% cred. E bine sa iti setezi un plan in minte, pentru ca doar asa simti ca ai un scop al tau bine definit. Insa pe mine, nu stiu cum si de ce,  viata m-a luat prin surprindere aproape de fiecare data! Si tarziu, am ajuns la concluzia ca nu e sanatos sa ai  mereu asteptari, pentru ca ele uneori creaza deziluzii si ajungem sa fim deziluziile propriilor nostre asteptari!

Care ar fi sfaturile pe care le-ai da noii generaţii?

Sa nu incetati niciodata sa visati! Pentru ca DA! Puteti ajunge acolo unde va doriti!  Si fugiti intodeauna de rutina si de confort! Acestea ne distrug creativitatea! Aaaaa….Si stati departe de sentimentul de ,,Resemnare,, . Alt dusman in drumul nostru profesional.

Ce aşteptări profesionale ai de la tine în următoarea perioadă?

Sa ma axez mai mult pe dorintele mele si sa fac mai mult ceea ce imi place cu adevarat!

Cariera influenţează viaţa de familie?

Nu cred! 

Care este visul tău?

Sa pot sa imbatranesc! Sa gust si sa ma bucur de fiecare etapa a vietii!

Cum te-ai descrie în trei cuvinte?

Visatoare! Creativa! Varsatoare! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here