Despre noi

„Tânăr în Buzău” / www.tanarinbuzau.ro este o plaformă video online, cu rol educaţional şi de formare a tinerilor buzoieni. TiBZ este proiect de incluziune socială dedicat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 şi 35 de ani, care vine în întâmpinarea acestora cu metode educaţionale neconvenţionale şi resurse online în vederea dezvoltării acestora ca elemente pozitive şi compentente în mediul social.

Scopul principal este reprezentat atât de prezentarea unor tineri de succes buzoieni (20 la număr) prin realizarea unor seriale video, care să cuprindă un interviu, povestea acestora, ascensiunea, prezentarea pasiunii şi sfaturi în acest sens, toate cu rol motivaţional pentru vizitatorii platformei, cât şi punerea la dispoziţie gratuit a unor cursuri online multimedia (foto, video, audio şi în format pdf) pentru dezvoltarea personală şi profesională în domenii creative.

Obiectivul general este atingerea unui număr minim de 20 de tineri cu rol de formatori motivaţionali şi ridicarea nivelului de awareness, atât în rândul autorităţilor locale, judeţene şi naţionale, cât şi a mediului privat în vederea dezvoltării unor relaţii profesionale de perspectivă cu tineri competenţi.

Obiective secundare:

  • Identificarea unui număr de minim 100 de tineri şi determinarea acestora pentru a deveni utilizatori înregistraţi în cadrul platformei, deci activi pentru a contribui la îndeplinirea scopului şi obiectivelor proiectului.
  • Relatarea poveştilor de succes a 20 de persoane cu vârsta cuprinsă între 14 şi 35 de ani, cu domiciliu în judeţul Buzău, cu rol motivaţional pentru segmentul de tineri vizat.
  • Implementarea proiectului prin workshopuri şi acţiuni dedicate tinerilor, în vederea incluziunii sociale, a dezvoltării personale şi a competenţelor creative.
  • Organizarea de sesiuni video, seriale video şi articole multimedia dedicate participanţiilor pentru dezvoltarea personală a acestora şi a competenţelor creative.
  • Formarea unor tineri cu competenţe creative, competenţe în comunicare, comunicare non-verbală şi domenii creative.
  • Elaborarea unei strategii privitoare la formarea domeniului de tineret, obiectiv secundar, cu rol consultativ pentru organizatori, atât în proiectul de faţă, cât şi în acţiunile următoare.

Redactarea şi implementarea, în speţă derularea proiectului a fost realizat întocmai urmând atât strategia pe termen lung a MTS în domeniul tineretului, cât şi obiectivele programului de guvernare.