De ce TânărÎnBuzău.ro?

„Tânăr în Buzău.ro – plaformă video online, cu rol educaţional şi de formare” este un proiect de incluziune socială dedicat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 şi 35 de ani, care vine în întâmpinarea acestora cu metode educaţionale neconvenţionale şi resurse online în vederea dezvoltării acestora ca elemente pozitive şi compentente în mediul social. Proiectul se adresează și antreprenorilor (+35 de ani), cei care pot fi printre beneficiarii direcți ai componentei umane majoritare din cadrul proiectului nostru. Scopul principal este reprezentat atât de prezentarea unor tineri de succes buzoieni prin realizarea unor seriale video, care să cuprindă un interviu, povestea acestora, ascensiunea, prezentarea pasiunii şi sfaturi în acest sens, toate cu rol motivaţional pentru vizitatorii platformei, cât şi punerea la dispoziţie gratuit a unor cursuri online multimedia (foto, video, audio şi în format pdf) pentru dezvoltarea personală şi profesională în domenii creative. Acestora li se adaugă și cartea editată anual în format electronic „TOP tineri de viitor din Buzău”, practic, ultimul pas al demersului nostru prin care le este arătată recunoștiința și implicarea în societate.

Obiectivul general este formarea tinerilor cu rol de formatori motivaţionali şi ridicarea nivelului de awareness, atât în rândul autorităţilor locale, judeţene şi naţionale, cât şi a mediului privat în vederea dezvoltării unor relaţii profesionale de perspectivă cu tineri competenţi.

Identificarea participanţilor şi determinarea acestora pentru a deveni utilizatori înregistraţi în cadrul platformei, deci activi, pentru a contribui la îndeplinirea scopului şi obiectivelor proiectului.

Relatarea poveştilor de succes a tinerilor buzoieni cu vârsta cuprinsă între 14 şi 35 de ani, cu domiciliu în judeţul Buzău, cu rol motivaţional pentru segmentul de tineri vizat. Implementarea proiectului prin workshopuri şi acţiuni dedicate tinerilor, în vederea incluziunii sociale, a dezvoltării personale şi a competenţelor creative. Organizarea de sesiuni video, seriale video şi articole multimedia dedicate participanţiilor pentru dezvoltarea personală a acestora şi a competenţelor creative.Formarea unor tineri cu competenţe creative, competenţe în comunicare, comunicare non-verbală şi domenii creative. Elaborarea unei strategii privitoare la formarea domeniului de tineret, obiectiv secundar, cu rol consultativ pentru organizatori, atât în proiectul de faţă, cât şi în acţiunile următoare.

În primul rând, în judeţul Buzău nu este elaborată o strategie concretă pe termen lung dedicată domeniului tineret, mai ales pe segmentul de vârstă 19 -35 de ani. Finalul proiectului va aduce în atenţia autorităţilor locale premisele de la care se pot pune bazele unei strategii, prin identificarea problemelor tinerilor.Demersul asociaţiei noastre are un caracter inovativ pentru judeţul Buzău, plaforma tanarinbuzau.ro fiind prima dedicata exclusiv tinerilor, în mod gratuit si cu resurse de dezvoltare personală şi a competenţelor creative.

Proiectul este adaptat politicilor locale şi naţionale în domeniul social şi se încadrează în politicile naţionale dedicate tinerilor şi anume realizarea de platformă online, cu rol educaţional, practic a unei pagini web aşa cum este prevăzut în strategia Ministerului Tineretului și Sportului, precum și ale Ministerului Educației și în prevederile pe acest sector, stipulate în Programa de Guvernare.