Prenume: Daniela
Nume: Matache
Data nașterii: 21.10.1995

Spune-ne câteva cuvinte despre tine, despre evoluția de la stadiul de elev/ student, până la cea actuală, cu suișuri, coborâșuri și satisfacția reușitei tale profesionale.
Vreau să încep cu perioada când eram elevă, pentru că atunci mi-am descoperit talentul care s-a dovedit astăzi lucrul cel mai important. Am început activitatea muzicală în clasa a 5-a, am continuat cu multe spectacole și, cel mai important, multă pregătire, ore de canto, dicție. Am visat de mică să am propria emisiune TV, am visat să fiu pe scenă, să transmit energie bună atunci când cânt și emoție. Am visat, lucrurile au devenit realitate pentru că am muncit pentru obiectivele mele, dar nu a fost deloc ușor.

Am început clasa a 9-a la Liceul de Arte Margareta Sterian din Buzău, dar am simțit că vreau mai mult și am plecat la capitală, în clasa a 10-a, neștiind ce mă așteaptă. Dacă vorbim de provocări, cred că aș povesti o lună, chiar sunt convinsă că într-o zi o să scriu o carte despre viața mea. Îmi aduc aminte de prima săptămână de cămin, când a trebuit să merg singură cu metroul și, pentru că mi-a fost foarte greu la 5 dimineața, am pierdut și autobuzul cu care trebuia să ajung acasă, plângeam și credeam că nu o să mă mai descurc niciodată.

După experiența liceului, am hotărât să continui studiile muzicale și am început Conservatorul, dar și aici, în anul 2, mi-am dat seama că pe lângă acest hobby, trebuie să învăț o meserie și am început cursurile la Facultatea de Medicină Veterinară – Controlul și Expertiza Produselor Alimentare. Eram la facultate de dimineața de la 8 până seara la 8. În pauze, în loc să stau să mănânc sau să stau cu colegii, eu alergam prin parcul Cișmigiu ca să ajung de la un curs la celălalt, mă împărțeam între cele două facultăți. Îmi aduc aminte primul examen de la Control, când proful de Biologie Animală m-a făcut ciudată, a zis că nu o să fiu în stare să iau acest examen, că nu am cum să combin muzica cu această facultate. Spre surprinderea lui, am luat 10 la examen, alături de doar 2 colege din grupă. M-a făcut din nou ciudată, dar de data aceasta în sensul bun. Mergeam la spectacole și la evenimente private de vineri seara până duminică, fără șofer, fără mama, fără nimeni, prin toată țara. Am avut multe duminici în care conduceam cu geamul deschis și mergeam doar cu 40 – 50 km pe oră, pentru că eram extraordinar de obosită și eram conștientă că trebuie să ajung în siguranță. Dormeam 2 ore și luni dimineața de la 6, o luam de la capăt. Da, îmi era rău, dar nu am vrut să renunț pentru că am crezut în mine. Aș avea foarte multe să povestesc despre viața mea… Părinții mei aveau o fermă de bovine în această perioadă, iar pentru că eu eram la facultate cu profil, visam să continui afacerea familiei. Când nu aveam evenimente în weekend, mergeam la stână sau mergeam cu tatăl meu să căutăm animale. Știu, sună ciudat… :))))

Un alt moment care m-a marcat, a fost ultimul an de facultate, când trebuia să mă hotărăsc dacă rămân în București sau mă întorc în Buzău. Mi-am luat o agendă și un pix și m-am dus singură la o cafea… Am pus totul pe hârtie și a luat naștere afacerea mea cu plante medicinale. Așa că m-am întors la Buzău, acasă la părinții mei, în urmă cu 3 ani și am semănat ricin și galbenele. Lucrurile au devenit dificile și aici pentru că, mai ales vara, când agenda mea era full și trebuia să mă odihnesc pentru evenimente, stăteam pe câmp și adunam gălbenele dimineața la prima oră. Nu regret nicio secundă din viața mea deciziile pe care le-am luat.

Cum ai descrie motivația, în câteva cuvinte, în cazul tău?
Pentru mine, motivația este fiecare dimineață, fiecare spectacol reușit, fiecare mesaj primit din partea oamenilor și ca să fim realiști, pentru că toți muncim, în cazul agriculturii motivația este recolta de la finalul fiecărui an.

În ascensiunea ta, a fost suficientă educația primită pe băncile școlii ( indiferent că vorbim de școala primară sau facultate) sau diferența a făcut-o dorința personală constantă de a te perfecționa pentru a reuși?
Lucrul acesta l-am realizat tocmai la facultate. Nu am învățat niciodată pentru altcineva, dar nici nu o făceam pentru mine, învățam mecanic, învățam mult, învățam tot ce ni se cerea, chiar dacă nu mă regăseam. În schimb, în facultate mi-am dat seama că este despre mine, mi-am dat seama că învăț pentru mine și am început să fac multe cursuri de dezvoltare personală, să citesc mult, foarte mult (nu există zi să nu citesc cel puțin jumătate de oră) , să merg la multe repetiții, am început să văd ce greșeli fac și să fiu conștientă de ele, dar și să le corectez pentru ce credeam eu că este corect.

Care este persoana care te-a influențat cel mai mult în ascensiunea ta și în ce mod a reușit să facă asta?
Poate pare ciudat, dar nu am o persoană. Pot spune doar că atunci când eram mai mică, îmi doream să ajung ca Emilia Ghinescu, o admiram din toate punctele de vedere, tocmai pentru asta a fost și prima mea invitată din emisiunea pe care am moderat-o la Focus TV. Acum, singura persoană care mă influențeză în ascensiunea mea, sunt eu, cea de ieri.

Care a fost momentul în care ai realizat că drumul pe care l-ai ales este drumul cel bun?
Când m-am mutat de la Buzău la București am știut că încep cea mai frumoasă perioadă din viața mea de artist și de atunci toate lucrurile s-au așezat, mereu apar momente care îmi arată că sunt pe drumul cel bun, în fiecare turneu de peste hotare descopăr ceva, la finalul fiecărui concert, în drum spre casă plâng de fericire, mă împlinește fiecare mesaj primit, fiecare vorbă bună și, nu în ultimul rând, APLAUZELE.

Cât de mult contează să ai un plan, realizat din timp pentru a ajunge acolo unde îți dorești?
Cel mai important în viață este să știi ce-ți dorești. Iei decizia, pui obiectivul și Dumnezeu are grijă să creeze oportunitățile și să aducă în viața ta oamenii de care ai nevoie ca să ajungi acolo.

Care ar fi sfaturile pe care le-ai da noii generații?
Să creadă în ei și să nu se piardă în mulțimea aceasta care duce mult spre un modernism care nu ne reprezintă.

Ce așteptări profesionale ai de la tine în următoarea perioadă?
Îmi doresc foarte mult să am propria emisiune la un post național.

Cariera influențează viața de familie?
Răspunsul meu este 50% Da, 50% Nu, pentru că totul depinde de noi. Eu cred că poți să ai o familie fericită și să fii cu adevărat împlinit profesional.

Care este visul tău?
Nu m-am limitat la unul singur:))) Am provocat puțin Universul. O să dezvălui unul singur: îmi doresc să prezint Cerbul de Aur.

Cum te-ai descrie în trei cuvinte?
– puternică
– sufletistă
– muncitoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here