Prenume: Valentin

Nume: ANDREI

Data naşterii: 01.11.1989

Locul naşterii: Buzau

Studii:

2008-2012 – Universitatea „Politehnica” București, studii de licența „inginerie economica industrială”

2012 – 2014 – Universitatea „Politehnica” București, master „Calitate în Inginerie și Managementul Afacerilor”

2020-prezent – Universitatea „Politehnica” București, doctorand Facultatea de Inginerie Industrială si Robotică

Meseria actuală: Head of Underbody Department , AKKA Tehnologies Roumanie.

„Cum recunoști parfumul crudului adevăr? Are un miros ciudat de durere, e pe baza de lacrimi si uneori prinde o tenta de abanos. Nu te speria. Adu-ti aminte de prima floare pe care ai plantat-o pentru visul tău si de primul zâmbet la primul succes. Atunci când vei admira floarea succesului te vei gândi la cei care ti-au zdrobit florile de speranța si ii vei invita prin gradina sufletului tau. Ii vei întreba ce parfum simt iar daca le place invata-i sa meargă ușor fără sa calce pe florile albe de speranța si vis” (Andrei Valentin)

Câteva cuvinte despre tine, despre evoluția de la stadiul de elev până la cea actuală, cu suișuri, coborâșuri şi satisfacția reușitei?

In momentul de fata îmi desfășor activitatea in București, pentru o multinaționala de prestări servicii de inginerie, ca si șef de departament pentru un departament de proiectare in industria automotive. In paralel, desfășor si o activitate de cercetare pentru lucrarea de doctorat in domeniul energiei regenerabile cu utilizări in industria auto. Ca si elev , am studiat la Grupul Școlar „Costin Nenițescu”, unde un colectiv de profesori foarte bine pregătiți mi-au insuflat dorința de succes prin motivație susținuta si prin acordarea titlului de șef de promoție. Din punct de vedere al evoluției, pot spune ca tranziția de la elev la cariera profesionala s-a făcut intr-un mod lent dar profesionist, fiind asistat de către cei mai buni specialiști in domeniul ingineriei.

Cum ai descrie motivația, în câteva cuvinte, în cazul tău?

Din punctul de vedere al unui inginer, motivația reprezintă diferența dintre suma dorințelor pe un anumit interval de timp si suma obstacolelor pe care le întâlnești spre visul tău. Mai pe larg, acest rezultat dintre dorința si obstacol reprezintă sentimentul de care ai nevoie in timp pentru atinge scopurile, iar acest rezultat este întotdeauna un număr întreg, la care nu ai voie sa adaugi virgula pentru ca uneori ce urmează după virgula poate sa te întârzie in luarea unor decizii rapide si benefice. Ca si aforism, am avut mereu in gânduri cuvintele „Muncește ca si cum ai trai o veșnicie si sa te rogi ca si cum ai muri mâine”.

În ascensiunea ta, a fost suficientă educaţia primită pe băncile şcolii (indiferent că vorbim de şcoală primară sau facultate) sau diferenţa a făcut-o dorinţa personală constantă de a te perfecţiona pentru a reuşi?

Sa stăm strâmb si sa gândim drept. Daca privim atingerea scopului ca pe ceva rapid, realizat in timp scurt, vom sari trepte foarte importante pentru stabilitatea succesului. Astfel, din punctul meu de vedere, analizând treptele pe care am reușit sa le urc, educația primita pe băncile scolii are un rol destul de important. In decursul anilor de scoală, am avut ocazia sa particip la diferite concursuri si olimpiade unde am văzut ce înseamnă competiție la cel mai înalt nivel, iar atunci când am reușit si am fost premiat am învățat sa mă bucur mai puțin si sa învăț mai mult. Asta mai târziu, in mediul tehnologic, mi-a oferit calități greu de dobândit in rapiditatea cu care evoluează tehnologia, si anume seriozitate, respect si inteligenta emoționala. La un anumit nivel, când urci un număr de scări, ai tendința sa privești in urma iar asta te face sa te dezvolți intr-un mod susținut pe viitor, acolo unde scoală nu mai poate sa intervină.

Care este persoana care te-a influenţat influenţat în ascensiunea ta şi cum a făcut-o?

E greu sa numești pe cineva când știi ca fiecare persoana de la care ai învățat ceva a investit cea mai importanta resursa a lui si anume timpul sau in dezvoltarea ta. Sentimental, mama este cea care mi-a oferit tot confortul emoțional necesar dezvoltării si persoana la care mă raportez de cele mai multe ori in acțiunile mele. Din punct de vedere al pregătirii ulterioare, as putea sa ii numesc pe domnul profesor MANTA Constantin si doamna profesoara COMANITA Diana, care au reușit cu mult profesionalism sa îmi schimbe mentalitatea si sa mă facă sa cred in permanenta ca pot sa fiu cel mai bun in ceea ce fac indiferent de greutățile pe care le am. Din punct de vedere profesional, absolut toți cei cu care am lucrat in domeniul dezvoltării tehnologice au un mare merit deoarece învăț in fiecare zi cate ceva nou de la fiecare dintre ei.

Care a fost momentul în care ai realizat că eşti pe drumul tău, pe drumul cel bun?

Daca discutam despre alegerea unui drum, eu pot sa spun ca am mers cu pași atât de mici in cariera încât am fost mereu sigur ca sunt pe drumul cel bun, dar momentul care m-a făcut sa cred ca sunt pe drumul cel bun a fost când compania pentru care lucrez ( AKKA Tehnologies ) a decis sa mă trimită la conferințe internaționale ca ambasador al activității pe care o desfășuram in Romania. Acolo, înainte unui discurs in fata unui public destul de bine pregătit in domeniul in care lucrez, mi-am dat seama ca munca mea de pana atunci dăduse rezultate. Așa cum aminteam si mai sus, am învățat sa mă bucur puțin si sa muncesc mult deci in prezent nu trăiesc din amintiri plăcute ci încerc sa creez amintiri plăcute si sa ofer sprijin tuturor celor care au nevoie de mine.

Cât de mult contează să ai un plan, realizat din timp pentru a ajunge acolo unde îţi doreşti?

În conținutul unui curs de la doctorat am întâlnit următoarele cuvinte „Atunci când ai de luat o decizie, sa iei decizia buna este cel mai bine, sa iei decizia proasta este bine iar sa nu iei nicio decizie este letal pentru dezvoltarea ta”. Deci, la baza oricărei dezvoltări trebuie sa stea in primul rând o decizie si apoi in mod clar trebuie sa ai un plan. Orice plan de afacere sau de management este compus din activități si resurse. Modul in care le îmbini reprezintă calitatea celui care gestionează planul. Așa este si in dezvoltarea personala. Trebuie in permanenta sa rezolvi o activitate ținând cont de resursele financiare, de timp si emoționale.

Care ar fi sfaturile pe care le-ai da noii generaţii?

Aici, cu scuzele de rigoare, as reformula întrebarea. Care sunt sfaturile pe care le-ai primi de la noua generație ? Noua generație este libera, o generație cu o gândire diferita si o generație de viitor in orice domeniu. Noi, cei care am avut de luptat cu tranziția economica si culturala de la regimul comunist la regimul democrat, nu putem decât sa ii asistam atunci când au nevoie la dezvoltarea lor. Trebuie sa le amintim in permanenta ca vaporul este construit in port dar este făcut sa înfrunte furtuna in largul oceanului. Ei trebuie sa adune foarte multe informații ca atunci când vor fi nevoiți sa înfrunte furtuna sa fie pregătiți si sa se bucure de soarele de după.

Ce așteptări profesionale ai de la tine în următoarea perioadă?

In următoarea perioada îmi doresc sa termin activitatea de cercetare in domeniul energiilor regenerabile pentru industria automotive, deoarece este un element de noutate mondiala si m-ar putea ajuta in dezvoltarea ulterioara. Am ales sa fac aceasta cercetare pentru a asigura răspunsuri la provocările tehnologice oferite de noua generație de vehicule electrice. In paralel, îmi doresc ca in activitatea de zi cu zi sa rămân la fel de activ si sa ofer sprijinul meu companiilor pentru care desfășor activități de inginerie.

Cariera influenţează viaţa de familie?

Din păcate, da. O singura resursa este epuizabila cu adevărat si anume timpul. Când desfășori activități de cercetare de nivel înalt sau mediu, timpul este relativ si uiți numărul orele petrecute in fata calculatorului, iar familia uneori e privata de atenția ta. Pentru a limita însă impactul acestor considerente asupra dezvoltării emoționale încerc in timpul rămas sa petrec timp de calitate si sa fiu implicat total in activitățile soției si copilului meu.

Care este visul tău?

Cea mai buna cale de a îndeplini un vis este sa te trezești. Momentan, încă îmi urmez primul vis si acela de a lucra la un nivel destul de ridicat in domeniul in care m-am pregătit. In următorii ani, îmi doresc sa mă întorc in orașul natal, deoarece niciodată nu am uitat liniștea si frumusețea acestui oraș.

Cum te-ai descrie în trei cuvinte?

Munca, Respect, Onoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here