Prenume: Ana-Maria
Nume: Ceaușescu
Data nașterii: 26.09.2002

Spune-ne câteva cuvinte despre tine și despre ceea ce îți dorești să realizezi, pe plan profesional.
Sunt o fire ambițioasă, responsabilă și perfecționistă: principalul meu ideal a fost întotdeauna să fiu cea mai bună. În ceea ce privește planul profesional, nu mi-am găsit încă drumul, însă cineva drag mi-a spus cândva că munca face viața mai mult decât suportabilă – am asta mereu în minte, ca deviză. Îmi doresc să lucrez într-un domeniu care să mă împlinească (atât financiar, cât și emoțional), care să-mi permită să mă dezvolt constant.

Cum ai descrie motivaţia, în câteva cuvinte, în cazul tău?
Motivația este, în cazul meu, rotița intrinsecă ce mă frământă până duc la bun sfârșit tot ce mi-am propus sau tot ce am de îndeplinit. Indiferent cum aș încerca să o păcălesc, se învârte continuu, roade din mine. Dacă nu primește ce vrea, se transformă într-o remușcare crudă.

În ascensiunea ta de până acum, a fost suficientă educaţia primită pe băncile şcolii (indiferent că vorbim de şcoală primară sau facultate) sau diferenţa a făcut-o dorinţa personală constantă de a te perfecţiona pentru a reuşi?
Cred că învățământul pe care îl urmăm, sub toate formele lui, ne oferă strict un punct de plecare, o bază la care fiecare dintre noi să poată adăuga după bunul plac. Nu, nu am simțit că ar trebui să mă mulțumesc cu cât mi se predă la școală, dar mă refer aici cu precădere la materiile care m-au interesat. În aceste cazuri, profesorul a dat imboldul (oferindu-mi informațiile generale), iar eu le-am îmbinat cu ce am acumulat din surse proprii: cărți, filme, piese de teatru, mass-media, motoare de căutare, rețele de socializare și… persoane specializate din jur. Astfel, dorința constantă de a ști mai mult și inițiativa de a căuta sunt cele care m-au ajutat să cresc cu adevărat.

Care este persoana care te-a influenţat influenţat cel mai mult până la acest moment din viață şi în ce mod a reușit să facă asta?
Fără doar și poate, tata a fost de când mă știu influența mea principală. Crescând ca ,,bucată din el”, acesta mi-a devenit model și mi-a insuflat gradual bunul-simț, perseverența, lupta pentru a-ți construi o condiție prin forțe proprii. De la tata am învățat că eșecul e doar renunțarea, că trebuie să cunosc cât mai multe din orice domeniu, că trebuie să fiu cea mai bună și ce înseamnă să muncești pentru ce vrei să obții. Din cauza/ Datorită lui, sunt așa astăzi: frântă, dar împăcată cu mine.

Care a fost experiența care te-a marcat?
M-au marcat câteva episoade din viața mea (fericite sau nu), însă referitor la discuția noastră, primordială este Olimpiada de latină. Nedormită de 3 zile, epuizată, îmi căutam numele pe lista cu punctaje din 2018, de la Arad. Momentul în care am realizat că este primul ierarhic și în care am simțit cum lacrimile de fericire încep să curgă nu se compară cu nimic din ce am trăit. Din simplul motiv că fost printre puținele clipe când mi-am permis să fiu mândră de mine.

Cât de mult contează să ai un plan, realizat din timp pentru a ajunge acolo unde îţi doreşti?
Având în vedere că am fost întotdeauna o elevă organizată și rigidă, care își face program și pentru vacanțe, previzibil ar fi să spun că e important să planifici din timp. Totuși, sunt astăzi studentă la o facultate despre care am aflat întâmplător cu puțin înainte de BAC și am lângă mine un om de care nu știam că am nevoie. Desigur, sunt momente în viața unui elev când eu susțin organizarea materialelor pentru că îți ordonează mintea și te ajută să îți gestionezi timpul: examenele, de pildă (EN, BAC, sala pentru șoferi, sesiunile, licența etc.). Am avut materia schematizată și sistematizată, iar asta a făcut diferența. Sunt persoane, însă, care găsesc ordine în dezordine și nu este nimic greșit în acest fel de a fi. Probabil trebuie să învățăm să lucrăm cât mai bine cu materialul clientului, în special atunci când noi suntem clientul.

Ce aşteptări ai de la tine în următoarea perioadă?
Să nu ajung din nou cu moralul la pământ din cauza orelor on-line, să îmi găsesc un job care să mă țină în priză, să învăț cât de mult pot din facultate, și nu numai la nivel teoretic. Să mă axez pe a afla mai mult decât pe a mă afirma, așa cum am făcut-o până acum.

Care este visul tău?
În momentul de față, simt că mi-am pierdut direcția, motiv pentru care mi-e greu să conturez un obiectiv clar, mai ales în traseul profesional. Visez, în schimb, în linii mari, să fiu împlinită: atât în carieră, cât și în familie. Mi-aș dori să lucrez undeva unde să știu că mi-am găsit locul/menirea și să mă întorc acasă la oameni care să mă aprecieze și să-mi dea de înțeles că sunt importantă. De asemenea, nu m-ar deranja un penthouse cândva în viitor, dar primele sunt primordiale.

Cum te-ai descrie în trei cuvinte?
Ambițioasă, puternică, empatică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here