Prenume: Alexandru Cristian
Nume: Stanciu
Data naşterii: 16.01.1989
Locul naşterii: Buzau
Studii: Faculltatea de Educatie Fizica si Sport, Master in Stiintele Motricitatii Umane, Facultatea de Medicina specializarea Balneofiziokinetoterapie, Masterand in Medicina Traditionala Chinezeasca
Meseria actuală: Fizioterapeut, Profesor de Nutritie, Health Speaker

Câteva cuvinte despre tine, despre evoluţia de la stadiul de elev până la cea actuală, cu suişuri, coborâşuri şi satisfacţia reuşitei?

Dupa ce am lasat sportul si fotbalul pe planul doi si mi-am indreptat atentia spre partea medicala toate lucrurile s-au asezat de la sine astfel incat evolutia mea in cariera medicala nu a intampinat prea multe coborasuri, din contra a fost intr o ascensiune continua.

Cum ai descrie motivaţia, în câteva cuvinte, în cazul tău?

Fa ce iti place si urmeaza-ti intuitia.

În ascensiunea ta, a fost suficientă educaţia primită pe băncile şcolii (indiferent că vorbim de şcoală primară sau facultate) sau diferenţa a făcut-o dorinţa personală constantă de a te perfecţiona pentru a reuşi?

Sigur ca este nevoie de antrenament suplimentar, de ore suplimentare de invatat fara a tine seama de orele care trec, este o scufundare in lectura, acest lucru il poti face doar daca esti pasionat, poti si prin ambitie dar la final pasiunea va invinge ambitia.

Care este persoana care te-a influenţat în ascensiunea ta şi cum a făcut-o?

Sunt multi oameni care m au influentat si ajutat in drumul meu. Dar primul a fost Dl Mihai Rachiteanu, un terapeut desavarsit care a ajutat de a lungul anilor mii de oameni cu diferite afectiuni. De la el am invatat bazele nutritiei si ale detoxifierii. Alaturi de el am format si o echipa medicala pentru imbunatatirea sanatatii fostului fotbalistului international Mihai Nesu.

Care a fost momentul în care ai realizat că eşti pe drumul tău, pe drumul cel bun?

In momentul cand lucrurile se asezau de la sine si nu am mai intampinat obstacole. Acest lucru l am simtit inca din primul an la Facultatea de Medicina.

Cât de mult contează să ai un plan, realizat din timp pentru a ajunge acolo unde îţi doreşti?

Cu siguranta planul este cea mai buna cale spre reusita. Se spune ca daca nu iti faci un plan sa reusesti ai toate sansele sa esuezi. La mine nu a fost un plan, din fericire lucrurile s-au asezat de la sine dar intotdeauna este mai bine sa ai un plan pentru ca vei ajunge mai usor la destinatie.

Care ar fi sfaturile pe care le-ai da noii generaţii?

Sa-si urmeze intuitia si pasiunea

Ce aşteptări profesionale ai de la tine în următoarea perioadă?

Sa dezvolt conceptele teraputice si programele de nutritie si in mediul online.

Cariera influenţează viaţa de familie?

Cu siguranta dar este bine ca indiferent de ce ai ales sa faci sa pastrezi echilibrul in viata ta respectand cele trei reprize de 8. 8 ore de somn, 8 ore de munca si 8 ore de relaxare activa.

Care este visul tău?

Sa ajut cat mai multi oameni sa isi atinga potentialul maxim de sanatate si echilibru in viata lor.

Cum te-ai descrie în trei cuvinte?

Intuitiv, Empatic, Echilibrat

Am inceput fotbalul la varsta de 8 ani sub comanda regretatului antrenor de la Gloria Buzau Linta Gheorghe apoi ca junior al Gloriei am lucrat cu Mircea Constantin, Nicolae Anton, Cezar Ionescu, iar la seniori cu Stefan Stoica, Mario Marinica. Dupa ce am plecat de la Gloria am mai evoluat in liga III si Liga II la echipe precum CS Buftea, FC Snagov, CSM Ramnicu Sarat. In total aproximativ 15 ani in care fotabalul a fost pe primul loc in viata mea. Cand am decis ca fotbalul sa fie pe locul 2 si sa pun pe primul loc o cariera medicala toate lucrurile s au asezat de la sine si oamenii de care aveam nevoie sa ma ajute veneau parca trimisi de cineva. In sfarsit, evolutia mea a capatat noi valente pentru ca de a lungul anilor atat in timpul facultatii cat si dupa, am colaborat cu echipe, companii si clinici mari din Romania precum Viitorul Constanta(in anul cand au luat campionatul), Decathlon(ambassador) RMN Diagnostica, Atasagon Detox and Wellbeing, Medicine Park, Cronosmed. Am lucrat si alaturi de Mihai Rachiteanu pentru recuperarea si mentinerea sanatatii fostului fotbalist international Mihai Nesu. Am avut si o rubrica de sport si sanatate in cadrul televiziunii locale Antena 1 Brasov iar in prezent sustin cursuri de nutritie la doua scoli particulare din Romania, tin seminarii motivationale si de sanatate, si fac consultatii in cadrul clinicii Cronosmed.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here